Grécke olivy z Chalkidiki

Oliva je v stredomorskej kuchyni hlavnou zložkou zdravej stravy. Má vysokú nutričnú hodnotu, je bohatá na živiny a je obľúbenou potravinou stredomorčanou.  

Prečo olivy?

Oliva je plodom olivovníka Olea europea. Ponúka jedinečné nutričné vlastnosti. Je to spôsobené množstvom a kvalitou mastných kyselín, ktoré má, v kombinácii s radom živín, ktoré pozitívne vplývajú na organizmus a zdravie.

Konkrétne zelená oliva z Chalkidiki je odroda, ktorá sa pestuje takmer výlučne na tomto poloostrove. Špeciálne klimatické podmienky oblasti a vlastnosti pôdy dodávajú ovociu korenistú a mierne kyslú chuť spojenú s príjemnými tónmi ovocných vôní. Okrem toho sa oliva Chalkidiki často nazýva „oliou olivou“ kvôli veľkej veľkosti jej plodov, ktoré sa pohybujú medzi 4-14 gramami.

Vvýhody olivového oleja a olív sú známe už stáročia. Dôkazom toho sú obyvatelia Stredomoria, ktorí často jedia ovocie, zeleninu, obmedzené množstvo červeného mäsa a ich hlavným zdrojom mastných kyselín sú produkty z olív. Títo ľudia mavajú vyššiu dĺžku života a znížený výskyt chronických a degeneratívnych ochorení 

Nutričné hodnoty

Oliva je plodom olivovníka Olea europea. Ponúka jedinečné nutričné vlastnosti. Je to spôsobené množstvom a kvalitou mastných kyselín, ktoré má, v kombinácii s radom živín, ktoré pozitívne vplývajú na organizmus a zdravie.

Konkrétne zelená oliva z Chalkidiki je odroda, ktorá sa pestuje takmer výlučne na tomto poloostrove. Špeciálne klimatické podmienky oblasti a vlastnosti pôdy dodávajú ovociu korenistú a mierne kyslú chuť spojenú s príjemnými tónmi ovocných vôní. Okrem toho sa oliva Chalkidiki často nazýva „oliou olivou“ kvôli veľkej veľkosti jej plodov, ktoré sa pohybujú medzi 4-14 gramami.

Vvýhody olivového oleja a olív sú známe už stáročia. Dôkazom toho sú obyvatelia Stredomoria, ktorí často jedia ovocie, zeleninu, obmedzené množstvo červeného mäsa a ich hlavným zdrojom mastných kyselín sú produkty z olív. Títo ľudia mavajú vyššiu dĺžku života a znížený výskyt chronických a degeneratívnych ochorení 

Zdieľajte tento príspevok

Ďalšie príspevky

Články

Grécke olivy z Chalkidiki

Oliva je v stredomorskej kuchyni hlavnou zložkou zdravej stravy. Má vysokú nutričnú hodnotu, je bohatá na živiny a je obľúbenou potravinou stredomorčanou.  

Recepty

Orechovo-banánové Cookies s čokoládou

Príprava Predhrejte rúru na 150˚C Zmiešajte banány, kokosový olej, vanilku, hnedý cukor a vajíčko. Miešajte, kým sa nespoja všetky ingrediencie. Pridajte vlašské orechy, múku, škoricu,

Páčia sa vám naše produkty?

Prezrite si aj náš eshop

sk_SK