Domáca oriešková čokoláda

Ingrediencie

na 1 porciu

  • ½ šálky kakaového prášku (60 g)
  • ½ šálky kokosového oleja (120 ml)
  • ¼ práškového cukru (50 g)
  • ¼ lyžičky soli
  • ½ čajovej lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • ¼ šálky strúhaného kokosu (25 g)
  • ¼ šálky celých mandlí (30 g), nahrubo nasekaných
  • ¼ šálky vlašských orechov (30 g)

Domáca oriešková čokoláda

Príprava

  1. Formu (cca 22 x 10 cm) vysteľte pergamenovým papierom alebo fóliou.
  2. V strednej miske vyšľaháme kakaový prášok, soľ, cukor, vanilku a rozpustený kokosový olej, kým sa dobre neintegrujú.
  3. Vmiešame strúhaný kokos, čokoládovú zmes nalejeme na pripravenú panvicu a pomocou varechy na pečenie rovnomerne uhladíme.
  4. Na čokoládovú zmes rovnomerne posypte nasekané mandle a vlašské orechy.
  5. Vložte panvicu do mrazničky, aby tuhla asi 30 minút.
  6. Čokoládovú tyčinku nakrájajte na požadované kúsky a uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke, aby zostala čerstvá a neroztopila sa.

 

Dobrú chuť praje Orechini 🙂

sk_SK