Losos s petržlenovým pestom z vlašských orechov

Ingrediencie

na 1 porciu

  • 1 filet z lososa
  • 1 šálka čerstvej petržlenovej nasekanej vňate (35 g)
  • ½ šálky vlašských nasekaných orechov (50 g)
  • 1 lyžica cesnaku, mletého korenie
  • ¼ šálky citrónovej šťavy (60 ml), + 3 polievkové lyžice
  • ½ šálky olivového oleja (120 ml) + 2 polievkové lyžiceLOSOSOVÝ Dip
  • ¼ lyžičky papriky
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky kajenského korenia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • ¼ šálky citrónovej šťavy (60 ml)

Losos s petržlenovým pestom z vlašských orechov

Príprava

1. Zmiešajte petržlen, vlašské orechy, cesnak, 3 lyžice citrónovej šťavy, olivový olej a korenie. Odložte bokom.
2. Zamiešajte korenie, soľ a kajenské korenie. Mixom posypte filet z lososa.
3. Vo veľkej panvici zohrejte 2 lyžice olivového oleja. Lososa položte kožou nadol. Varte 5 minút. Obráťte lososa a potom ho varte ďalších 5 minút.
4. Na lososa nalejte ¼ šálky (60 ml) citrónovej šťavy. Varte ešte 3 minúty, kým sa citrónová šťava nezredukuje. Vypnite a dajte lososa mimo variacej dosky.
5. Na lososa natrite petržlenovú zmes z vlašských orechov. Ihneď podávajte

 

Dobrú chuť praje Orechini 🙂

sk_SK