Šalát s vlašskými orechmi, ovocím a feta syrom

Ingrediencie

na 6 porcií

  • Listy baby špenátu (140 g)
  • ½ šálky jahôd (50 g), nakrájaných na plátky
  • ½ šálky čučoriedok (50 g)
  • ½ šálky malín (50 g)
  • ½ červenej cibule, nakrájanej na tenké plátky (dá sa vynechať z receptu)
  • 1 jablko zbavené jadierok, rozpolené a nakrájané na tenké plátky
  • 1 šálka vlašských orechov (100 g), nasekaných
  • ⅔ šálky syra feta (100 g)

Šalát s vlašskými orechmi, ovocím a feta syrom

Dressing

  • 1 šálka jahôd (140 g)
  • ¼ šálky balzamikového octu (60 ml)
  • ¼ šálky extra panenského olivového oleja (60 ml)
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžica medu
  • 1 strúčik cesnaku
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia

Príprava

  1. Do mixéru pridáme očistené jahody na dresing.
  2. Pridáme zvyšok ingrediencií.
  3. Rozmixujte do hladka a dáme vychladiť do chladničky.
  4. Jahody, jablko a cibuľu nakrájame na plátky.
  5. Zmiešajte všetky ingrediencie šalátu vo veľkej mise.
  6. Pokvapkáme požadovaným množstvom dresingu a premiešame.
  7. Navrch posypeme syrom feta a podávame.

 

Dobrú chuť praje Orechini 🙂

sk_SK