Prečo olivy?
Oliva je plodom olivovníka Olea europea. Ponúka jedinečné nutričné vlastnosti. Je to spôsobené množstvom a kvalitou mastných kyselín, ktoré má, v kombinácii s radom živín, ktoré pozitívne vplývajú na organizmus a zdravie.
Konkrétne zelená oliva z Chalkidiki je odroda, ktorá sa pestuje takmer výlučne na tomto poloostrove. Špeciálne klimatické podmienky oblasti a vlastnosti pôdy dodávajú ovociu korenistú a mierne kyslú chuť spojenú s príjemnými tónmi ovocných vôní. Okrem toho sa oliva Chalkidiki často nazýva „oliou olivou“ kvôli veľkej veľkosti jej plodov, ktoré sa pohybujú medzi 4-14 gramami.
Vvýhody olivového oleja a olív sú známe už stáročia. Dôkazom toho sú obyvatelia Stredomoria, ktorí často jedia ovocie, zeleninu, obmedzené množstvo červeného mäsa a ich hlavným zdrojom mastných kyselín sú produkty z olív. Títo ľudia mavajú vyššiu dĺžku života a znížený výskyt chronických a degeneratívnych ochorení
Nutričné hodnoty
Oliva je plodom olivovníka Olea europea. Ponúka jedinečné nutričné vlastnosti. Je to spôsobené množstvom a kvalitou mastných kyselín, ktoré má, v kombinácii s radom živín, ktoré pozitívne vplývajú na organizmus a zdravie.
Konkrétne zelená oliva z Chalkidiki je odroda, ktorá sa pestuje takmer výlučne na tomto poloostrove. Špeciálne klimatické podmienky oblasti a vlastnosti pôdy dodávajú ovociu korenistú a mierne kyslú chuť spojenú s príjemnými tónmi ovocných vôní. Okrem toho sa oliva Chalkidiki často nazýva „oliou olivou“ kvôli veľkej veľkosti jej plodov, ktoré sa pohybujú medzi 4-14 gramami.
Vvýhody olivového oleja a olív sú známe už stáročia. Dôkazom toho sú obyvatelia Stredomoria, ktorí často jedia ovocie, zeleninu, obmedzené množstvo červeného mäsa a ich hlavným zdrojom mastných kyselín sú produkty z olív. Títo ľudia mavajú vyššiu dĺžku života a znížený výskyt chronických a degeneratívnych ochorení